/

Women in Tech

8 mart. 2023

Ce fel de 8 Martie ar fi dacă nu am celebra femeile, sursă permanentă de inspirație și motivație, ambiție și curaj? Așa s-a întâmplat la evenimentul #HelloWomen găzduit de Centrul de Training Orange de la Universitatea POLITEHNICA din București, unde studente din tech și absolvente ale Orange Educational Program, coordonat de Gabriel Papuc, Development & Innovation Project Manager Orange România, s-au întâlnit cu lideri locali din domeniul IT&C. Lucia DAN, Head of IT Delivery & Architecture Orange România, Raluca Apostol, co-fondatoare a startup-ului românesc Nestor, și Ana-Maria Gabriela Praz, Talent Acquisition Specialist Orange România, au avut ocazia de a interacționa cu generația de mâine. Schimbul de idei, viziuni, tips & tricks a fost valoros, iar dorința de cunoaștere pe măsură.

Avem nevoie de mentori care să ne inspire, de la care să învățăm că este important să avem curaj, că este permis să greșim și care să ne insufle dorința de a căuta în permanență să ne dezvoltăm, mai ales în domeniul tehnologiei. La nivel global, femeile ocupă doar 24% din locurile de muncă din sectorul digital. Acest procent se explică prin numărul mic de femei care studiază disciplinele tehnice, dar are legătură și cu proporția mare de femei care părăsesc sectorul – în jur de 50% înainte de vârsta de 35 de ani, din cauza lipsei de oportunități (studiu Accenture).

Evenimentul a fost moderat de Madalina Cojocaru, PR Lead Orange România, și Lucian-Ioan FILIP, Business Excellence & Innovation Manager Orange, care a susținut și un atelier de Intraprenoriat, un exercițiu prin care le-a lansat participantelor provocarea de a lua decizii ca un antreprenor într-o companie din domeniul IT&C.

Categorii