Orange Educational Program for Information Technology and Communications – OEP-IT&C (Programul Educațional Orange pentru Tehnologia Informației și a Comunicațiilor) este un proiect educațional integrat, dezvoltat în colaborare cu mediul academic.

Programul OEP acționează pe mai multe domenii precum cel al educației și cercetării tehnologice, al responsabilității sociale al corporațiilor, al resurselor umane.

Programul oferă posibilitatea universităților să dezvolte laboratoare în parteneriat cu firma Orange Romania și de asemenea oferă acces la cele noi platforme tehnologice, care permit studenților să dezvolte și să testeze proiecte inovatoare cu aplicații practice. Programul este deschis activităților de cercetare în parteneriat cu universitățile pe domeniile comune de interes.

Prin program se oferă studenților pachete educaționale ce pot conține cursurilor susținute de experți din cadrul companiei sau de către experți din cadrul companiilor partenere, locuri de practică în cadrul companiei și burse care încurajează studenții cu rezultate școlare/academice deosebite și studenții care realizează lucrări de licență, master sau doctorat în cadrul firmei. Studenții sunt încurajați să-și dezvolte cariera în cadrul firmei.

Programul susține  evenimente TIC : conferințe, workshop-uri, concursuri și startup-uri.

Obiectivele programului OEP sunt:

· să îndrume și să formeze viitorii specialiști TIC;

· să aducă o contribuție puternică la sistemul educațional TIC;

· să identifice și să susțină dezvoltarea tinerilor studenți talentați în domeniile TIC din România;

· să ofere tinerilor talentați în domeniul TIC posibilitatea să-și dezvolte cariera profesională în cadrul firmei Orange Romania precum și a partenerilor ei industriali sau să contribuie în parteneriat la proiectele Orange Romania împreună cu experții noștri

· să sprijine mediul academic TIC în cercetare și în dezvoltarea de facilități tehnice necesare cercetării

Programul este complementar programelor Orange Fab și Orange 5G Lab.

Categorii